Dveřní zábradlí z děrovaného zábradlí pracují

- Jan 27, 2018 -

1.jpg

Pekingské arch. Studio renovovalo tento dům v městské čtvrti Dongcheng a přidal schodiště z perforované oceli, které bylo navrženo tak, aby lezení na vrchol vypadalo jako "procházky do nebe".

2.jpg

"Část podlahových desek původní budovy byla odříznuta, skrze které byly schody přeměněny na světelný paprsek, který prochází všemi vnitřními podlažími," říká architekti. "Přirozené světlo se dostává dolů do sklepa přes světlík a přivádí uzavřený vnitřní prostor do života."

3.jpg

Konstruované z ocelových profilů a perforovaných madel jsou ohniskové schody navrženy tak, aby kontrastovaly s existujícími fasádami šedých cihel.

4.jpg

"Při chůzi po schodech se lidé mohou cítit jako chodit na obloze," řekl architekti. "Holé cihlové zdi na zadní straně schodiště jsou udržovány a postřikovány bílým nátěrem, aby se vytvořilo mikro srovnání nových i starých."

5.jpg

Arch Studio zvolila bílou barvu jako základní barvu ve zbývající části nemovitosti a použila dřevěné "rošty" pro rozdělení různých oblastí.

6.jpg

"Bílá barva přináší prostor zpět do čistého a abstraktního počátečního stavu," uvedli architekti. "Vytváří pocit tekoucího prostoru tím, že využívá proměnlivých světel a venkovních pohledů."

7.jpg

"Mřížky jsou rozptýleny po všech podlažích a vytvářejí různé prostory pro chování k čaji, pohostinnosti a čtení," pokračoval. "Zavedení mřížek filtruje zrak, osvětlení a výhledy, díky nimž se interiér může zbavit rušení a těšit se z míru a klidu."

8.jpg

V suterénu je kancelář, v přízemí jsou obytné plochy a na horní úrovni jsou dvě ložnice. Umyvadla jsou umístěna na obou horních

9.jpg

Nedávno Arch Studio přidala sklopné stěny do pekingské umělecké galerie a instalovala zakřivené skleněné stěny, které obklopují bambusem zasazené nádvoří v čajovně umístěném v jednom z městských starobylých čtvrtí.

10.jpg